Mossen:

Mossen zijn een geweldige toevoeging aan je aquarium en garnalen zijn er gek op. Lees hier meer over de verschillende soorten mos.

Garnalen zijn gek op mos. Ze kunnen zich lekker verstoppen en er valt altijd wel wat voer tussen wat ze lekker rustig op kunnen eten.

Een bijkomend nut van gebruik van mossen is dat garnalen de eitjes daar in af kunnen zetten waardoor de kleintjes meer kans hebben om te overleven. Vissen komen er normaal gesproken niet tussendoor en kunnen ze rustig groeien. Al met al genoeg redenen om mos toe te voegen in het aquarium.

Enkele bekende mossoorten zijn:

Javamos (Vesicularia Dubyana):

Javamos kun je op verschillende manieren toepassen in het aquarium. Je kan het makkelijk bevestigen aan hout of steen met geschikte lijm of met een stuk visdraad. Mocht je lijm willen gebruiken, zorg dan  voor lijm wat gemaakt is op basis van Cyanoacrylaat. Wanneer het groter groeit hebben babygarnalen tussen het mos een paradijs waar geen enkele vis tussen kan komen.

 

 

 

 

 

 

 

Vedermos Fissidens fontanus (Fissidens fontanus):

Vedermos is een prima mos voor garnalen. Het kan zowel op hout als op steen groeien en vormt een mooie zode. Bij gebruik van normaal tot veel licht zal het absoluut mooi gaan groeien.

 

 

 

 

 

De meesten soorten mos zijn te gebruiken bij garnalen. Ook hierbij geldt, mocht je vissen (gaan) houden bij garnalen, zorg voor voldoende schuilplekken voor de babygarnelen. De verschillende mossen bieden hiervoor voldoende ruimte want ze gaan overal tussen zitten. Het enige nadeel, je ziet ze dan bijna niet meer terug tot ze groot genoeg zijn en naar buiten durven komen.