Hout:

Door gebruik te maken van hout in je aquarium boots je een een onderwaterwereld na wat ook in de natuur voorkomt. Lees hier meer over de verschillende houtsoorten.

Hout geeft een natuurlijke uitstraling aan je aquarium en garnalen vinden het geweldig. Door speels om te gaan met aquariumplanten en mossen kun je een geweldige aquascape creëren. Op het internet zie je enorm veel voorbeelden van hoe het kan worden. In onderstaand overzicht een aantal veel voorkomende houtsoorten voor in het aquarium. Let goed op dat niet alle houtsoorten in het aquarium kunnen.

 

Spiderwood

 

Dit hout is een natuurproduct en is in alle soorten en maten te verkrijgen. Het mooiste is, geen enkel stuk is gelijk.

Het is mogelijk om mossen en planten te lijmen op dit hout. Op de markt zijn verschillende soorten lijm te verkrijgen, speciaal voor Aquascaping. Hiermee weet je zeker dat het veilig is voor je vissen en garnalen.

Om het goed te kunnen gebruiken dient het eerst goed ingeweekt te worden. Dit hout wil nog wel eens gaan drijven. Het inweken kan (afhankelijk van de grootte / dikte) dagen tot weken duren.

Tijdens het inweken, in of buiten het aquarium kan er een witte slijmlaag produceren, dat is normaal en hoeft in wezen ook niet verwijderd te worden.

 

 

Driftwood / Kienhout / Mangrovehout

Dit is een prachtige houtsoort om het aquarium een natuurlijke uitstraling mee te geven. Het is groot en massief en zit vol met schuilplekken voor kleine vissen en garnalen, vooral voor de babygarnalen is dit ideaal.

Het is mogelijk om mossen en planten te lijmen op dit hout. Op de markt zijn verschillende soorten lijm te verkrijgen, speciaal voor Aquascaping. Hiermee weet je zeker dat het veilig is voor je vissen en garnalen.

Kienhout geeft bepaalde stoffen aan het water af waardoor deze iets verkleurd. De vissen en garnalen vinden dit super.

In het hout komen Tanines voor wat meewerkt in het voorkomen van verkeerde bacteriën en ziektes. Garnalen zijn gek op het laagje wat op het hout verschijnt, dit is een ware delicatesse en een natuurlijke voedselbron.

 

Chollawood

Chollawood is een uitstekende houtsoort voor garnalen en kan dienen als extra decoratie in je aquarium.

Door de holle stukken uit en alle gaten is dit een ideale schuilplaats voor garnalen. Er zit veel natuurlijk voedsel in dit hout voor garnalen. Ze zijn er daarom ook niet bij weg te houden.

Het duurt even voor dit hout zal zinken. Het is uiteraard mogelijk om het stuk hout te verzwaren.

 

 

 

 

 

 

Uiteraard zijn er meer soorten hout beschikbaar voor gebruik in aquaria. Let goed op bij het aanschaffen van het hout wat het doet met je waterwaarden. Sommige soorten hout moet lang geweekt worden voordat het eenmaal naar de bodem zinkt. Houd hier rekening mee bij de aanschaf en je eventuele planning om je aquarium in te richten.

Ga wel voor echte natuurlijke producten in je aquarium en niet voor namaak. Je zal er geen spijt van krijgen en je aquariumbewoners zullen erg blij met je zijn.